Coordonator: Mocanu Mioara

Activitatile organizate in cadrul cercului Sanitarii priceputi au scopul de promovare a sănătăţii şi a stării de bine a elevului: funcţionarea optimă din punct de vedere somatic, fiziologic, mental, emoţional, social şi spiritual precum si  formarea unui stil de viata sanatos.

Primul ajutor de baza este doar un ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care un serviciu medical adecvat poate sa intervina. Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidental.

Este necesar pentru copii cunoasterea normelor igienice ce trebuie aplicate în vederea menţinerii sanatatii fizice si morale ,cunoasterea notiunilor de circulaţie rutieră şi protecţie civilă însuşirea unor manevre de acordare a primului ajutor în caz de accidente sau imbolnaviri si donarea voluntara de sange, fiind astfel stimulata dezvoltarea sentimentului solidaritatii umane fata de cei aflati in suferinta si a respectului fata de oameni si nu in ultimul rand promovarii ocrotirii mediului inconjurator.

 

Aptitudini si atitudini

• fomarea unui stil de viata sanatos;

• respectul fata de viata personala, viata proprie si a celorlalti;

• dobandirea unui comportament responsabil referitor la sanatate;

•dezvoltarea tolernatei si a solidaritatii fata de persoanele aflate in dificultate;

•manifestarea spiritului de initiative in situatii critice ce vizeaza sanatatea;

• dezvoltarea motivatiei si responsabilitatii pentru sanatatea si ocrotirea mediului.

  Înscrierea se face prin completarea unei cereri tip la sediul unității Clubului Copiilor Pașcani, Str. V. Alecsandri, Nr. 12.

           Vă așteptăm!

 

Related Posts