Innovate Your Dreams

Anul 2019 debutează în forță la Clubul Copiilor Pașcani, unitate de învățământ ce își propune, printre altele, accentuarea dimensiunii internaționale a actului educațional. Eforturile conducerii și ale colectivului de profesori s-au concretizat în implicarea Clubului în câteva proiecte.

În primul rând, în acest an vom finaliza Proiectul ERASMUS+ „Innovative Cross -Curricular Lessons”, parteneriat strategic KA2, proiect ce implică 6 unități de învățământ Turcia, România, Lituania, Italia, Grecia și Bulgaria și pe care echipa noastră de proiect l-a coordonat cu success. Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea predării și învățării în manieră cross-curriculară, de a oferi profesorilor oportunitatea de a cunoaște strategii inovative ce combină noutățile tehnologice cu limbile străine, iar elevilor posibilitatea de a-și dezvolta competențele de comunicare  în limba engleză, dar și gândirea critică și învățarea prin descoperire.

În al doilea rând, debutează activitățile sub genericul “Innovate Your Dreams”, proiect de nivel mondial ce își propune să ajute elevii să înțeleagă și să se pregătească pentru joburile viitorului. Acest proiect se bazează pe o cercetare ce a concluzionat faptul că 65% dintre elevii claselor primare vor ajunge să aibă locuri de muncă ce astăzi nu există.

Pe parcursul a 7 săptămâni, elevi cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani vor învăța despre tehnologiile viitorului și despre rolul acestora în transformarea lumii. Proiectul promovează viziunea STE(A)M și este inițiat de specialiști din Pakistan și Grecia. Sunt implicați 80000 de elevi din 60 de țări, iar Clubul Copiilor Pașcani este reprezentat de prof. Maria VATAMANU, prof. Irina ROTARIU și prof. Simona BRÎNZĂ. Coordonatorul pentru România este prof. Iuliana TRAȘCĂ.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required