Concursurile sfârșitului de mai la Clubul Copiilor

Vineri, 31 mai 2019, se vor desfășura două concursuri din calendarul de activități regionale și județene, organizate de Clubul Copiilor Pașcani în parteneriat cu alte două unități școlare din municipiu. Este vorba de:

  1. Concurs Regional „Amicii Naturii, Amicii Vieții”, organizat în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Pașcani
  2. Proiectul “Legături virtuale – experiențe de învățare”, organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani.

 

Concursul Regional „Amicii Naturii, Amicii Vieții” se adresează tuturor elevilor din clasele pregătitoare – a IV-a şi grupa mare de la şcolile şi grădiniţele oraș si din țară și se va desfășura sub forma unei competiții între echipaje, pe trei secţiuni:

  1. Moda Eco pentru copiii de la grupa mare până în clasa a IV-a;
  2. Jucării Eco pentru copiii din clasele I – III ;
  3. Micul inventator, secţiune destinată elevilor din clasele a III-a şi a IV-a.

Proiectul județean “Legături virtuale – experiențe de învățare” este gândit ca un schimb de bune practici și își propune să deschidă drumul elevilor către reuşită încurajând descoperirea şi însuşirea abilităţilor de comunicare, dezvoltarea gândirii algoritmice şi stăpânirea lucrului cu calculatorul, stimularea creativităţii la elevi care se confruntă cu dificultăţi şi nu pot să le depăşească singuri.

Activitatea centrală constă în prezentarea de către elevi a proiectelor dezvoltate cu  soft-uri ce nu se studiază în cadrul curriculei obligatorii de la orele de curs(Unity, Alice, Maya, App Inventor, HTML, Scratch, etc.).

Regulamentele de participare sunt postate pe site-ul Clubului Copiilor, la secțiunea Proiecte Educative.

Vă așteptăm cu drag!

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required