Meet and Code 2019

Clubul de Ecologie și Turism Moldavia și Clubul Copiilor Pașcani anunță  continuarea programului Meet and Code, desfășurat în parteneriat, începând cu anul 2017.

  Scopul Meet and Code este de a familiariza copiii și tinerii cu vârsta între 8 și 24 de ani, cu lumea tehnologiei și a programării. Participanții la evenimente vor învăța cum funcționează tehnologia și vor afla impactul pe care aceasta o are în viața noastră de zi cu zi. Prin explorarea unei game largi de tehnologii, subiecte digitale și programare creativă, participanții vor fi încurajați să își dezvolte acele abilități digitale de care au nevoie în lumea de astăzi.

   Evenimentele se vor derula în parteneriat, la sediul Clubului Copiilor Pașcani, în zilele de sâmbăta 5 octombrie, orele 11.00 – 13.00, luni 7 octombrie intre orele 13.30-15.30 și sâmbătă 12 octombrie 2019 , între orele 09.00 – 13.00, conform programului propus :

  1. Programare, utilizare și prelucrare date pentru aparat de monitorizat nivelul poluării și calității aerului  – 5 și 12 octombrie 2019, orele 11-13; 

   2. Atelier de inițiere în robotică și programare pentru fete  – 7 și 12 octombrie 2019, orele 13.30 – 15.30, respectiv orele 09.00 -10.30.

   Primul eveniment se dorește a fi realizat împreună cu participanții, sub îndrumarea profesorilor de la  Cercul de Chimie experimentală, Cercul de floricultură, Cercul de Informatică, din cadrul Clubului Copiilor și a membrilor organizației noastre.

   Activitățile combină programarea, cu acțiuni concrete referitoare la Agenda 2030 – Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 13: “Luarea unor măsuri urgente pentru a combate schimbările climatice și impactul acestora”.

  Cel de al doilea eveniment se înscrie în principiile enunțate în Agenda 2030, promovată de Clubul de Ecologie și Turism Moldavia – Pașcani, care conține printre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și ODD 5 – “Egalitate de gen”, referitor la realizarea egalități de gen și împuternicirea tuturor femeilor și fetelor.

   Vor avea loc două ateliere de inițiere în programare și robotică (7 și 12 octombrie 2019), realizate în parteneriat cu Clubul Copiilor Pașcani și susținute de către un specialist în programare, doamna profesoară de la Cercul de Informatică din cadrul instituției și membrii ai organizației noastre.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019).

Am aprecia suportul dumneavoastră cu un vot pe pagina evenimentului.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required