Călători prin lume fără pașaport

Elevii cercului de informatică din grupa nr. 2, clasa a IV-a, au avut parte de o experiență inedită luni, 14 octombrie 2019. Prin intermediul platformei Empatico au participat la o conversație video cu clasa a III-a a unei școli din Detroit, Michigan, Statele Unite ale Americii, Amelia Earhart Elementary Middle School

Conversația a constat în întrebări și răspunsuri reciproce despre școală, jocuri sau pasiunile lor și a durat 30 de minute.

Participarea la aceasă activitate le-a adus elevilor multiple benificii. În primul rând, și-au exersat abilitatea de a comunica în limba engleză. Apoi au descoperit că au pasiuni comune cu alți copii, că nu sunt mai presus sau mai prejos ca noi doar pentru faptul că locuiesc în SUA.  Au constatat că au multe lucruri în comun cu alți copii, dar sunt, în aceeași măsură, diferiți. Au mai aflat că secretul unei bune conversații constă și în capacitatea de a asculta, nu numai de a pune întrebări, iar absolut necesar este respectul reciproc și lipsa prejudecăților.

Este o primă activitate dintr-o serie pe care ne-o dorim să devină un obicei la cercul de Informatică.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required