Ziua Mondială a Bunătății la Clubul Copiilor
Astăzi, 13 noiembrie 2019, sala de festivități a Clubului Copiilor Pașcani a găzduit un nou eveniment marca Empatico.
Elevii cercului de Informatică, coordonat de prof. Irina Rotariu, au marcat Ziua Mondială a Bunătății (World Kindness Day) cu prietenii lor din Polonia.
Este al patrulea eveniment pe această platformă ce face posibilă comunicarea video cu elevi din alte țări. Am “călătorit” astfel prin Detroit (SUA), Świdnik (Polonia) și New York (SUA), unde am întâlnit copii cu aceleași pasiuni ca ale noastre, copii care iubesc să cânte, să danseze, să deseneze, la fel ca noi.
Astăzi ne-am revăzut cu elevii doamnei profesor Magda Wnuczek, de la Szkoła Podstawowa nr 5 w Świdniku, cea mai mare școală din localitatea Świdnik.
Cu acești elevi am făcut cunoștință pe 31 octombrie, când am realizat activitatea “Get to know you”, în cadrul căreia ne-am prezentat fiecare dintre noi școala pe care o reprezentăm. Am aflat că în localitatea lor nu au o școală de tip nonformal cum este Clubul Copiilor, singura alternativă de a petrece timpul liber într-un cadru instituționalizat fiind cluburile private.
Astăzi a fost o continuare a colaborării începute atunci, iar elevii din grupele 2 și 7 (clasa a IV-a) de la cercul de Informatică au petrecut 20 de minute cu prietenii lor din Polonia. Au vorbit despre pasiunile lor, despre animalele de companie, despre jocurile care îi relaxează prin intermediul unor postere de prezentare, pe care le veți putea admira în curând într-o expoziție.
Au răspuns întrebărilor celor din Polonia și am constatat astfel că temele pentru acasă sunt o “problemă” universală.
Copiii din Polonia ne-au arătat, prin intermediul unor desene, ce înseamnă pentru ei să fii bun: să zâmbești mult, să-i ajute pe cei mai mici, să îngrijească un animal, să recicleze, să împartă cu ceilalți.
La finalul activității s-au transformai în profesori, fiecare grup învățându-i pe ceilalți formulele de salut și de mulțumire în limba maternă.
Activitatea de astăzi a fost urmărită și de invitațiii noștri, clasa a III-a a cercului de Informatică și clasa a II-a de la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani, împreună cu doamna profesor Ina Ancuța, cărora le mulțumim pentru implicare.