Cercul de Informatică are un nou membru

Este vorba de Mbot, un foarte simpatic robot, care a ajuns la Clubul Copiilor prin generozitatea celor de la Techsoup, dar mai ales prin implicarea domnului Gelu Țigănașu, vicepreședinte al Clubului de Ecologie și Turism Moldavia și inițiatorul proiectului “Atelierul de robotică”.

În zilele de 14 și 21 octombrie s-au desfășurat în sala de festivități a Clubului Copiilor Pașcani cele două activități din cadrul proiectului mai sus menționat. Acest eveniment face parte din Europe Code Week și a pus Clubul Copiilor Pașcani pe harta europeană a instituțiilor care organizează evenimente de programare cu scopul pregătirii copiilor și a tinerilor pentru un viitor din ce în ce mai digitalizat.

Cei 24 de elevi ai cercului de informatică au primit toate informațiile despre acest robot de la dl. Ing. Vasile Bălan care le-a explicat atât modul de asamblare și denumirea fiecărei componente a robotului, cât și modalitatea în care acesta se poate programa. Activitățile au fost deosebit de interesante prin faptul că au fost interactive, iar fiecare din elevii prezenți a avut ocazia să scrie un program prin care robotul să execute diferite comenzi.

Le mulțumim încă o dată partenerilor noștri, dl Gelu Țigănașu și dl. ing. Vasile Bălan și îi asigurăm că MBot nu va avea prea multă liniște la cercul de informatică.

[envira-gallery id="223"]

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required